Banner Campaign

26.10.14 06:07

Posljednje ažuriranje26.10.14. 1:50:28

E-mail Ispis

Porezni dužnici na „stup srama“

Piše: Mario Gršić

ZAGREB – Ministar financija Slavko Linić je na današnjoj sjednici Vlade predstavio izmjene Poreznog zakona. Zbog veliki potraživanja Republike Hrvatske od strane poreznih dužnika, Linić će uvesti „stup srama" na kojem će biti objavljeni svi oni dužnici koji ne plaćaju porez.

Pravne osobe koje imaju dug prema državi manji od 100 tisuća kuna su sigurni, dok građani s dugom prema državi manjim od 10 tisuća kuna također mogu biti sigurni, jer oni neće biti na „stupu srama". Imena obrtnika koji imaju dug prema državi iznad 50 tisuća kuna također će biti objavljeni.

Prema procjenama, ukupni porezni dug se penje na 50 milijardi kuna.

Ministar financija Slavko Linić također je istaknuo kako je Vlada usvojila uredbu kojom se onemogućuje isplata plaća ako poslodavci nisu uplatili doprinose. „Takvih poslodavaca je u ovom trenutku oko 25 tisuća", ističe Linić.

Ministar kaže kako osim neplaćanjem doprinosa nanose štetu radnicima, takvi poslodavci predstavljaju nelojalnu konkurenciju onima koji uredno podmiruju svoje obveze po porezima i doprinosima.

Linić je predstavio i dvije novine, uvođenje dva nova članka. „Možemo ići na imovinu članova uprave ako nezakonitim radnjama i zlouporabama nanose štetu imovini i vjerovnicima, a drugi članak ide na teret osnivača društva, članova društva i dioničara koji se također imovinski sankcioniraju ukoliko dođe do zlouporabe", istaknuo je ministar Linić.
Ocjenite članak: 
(0)


Nema komentara

Samo registrirani korisnici mogu komentirati članke.
Logirajte ili se registrirajte.
Portal 53.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom surfanja po stranicama portala53 slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice portal53.hr kliknite na gumb "Slažem se".Saznajte više o kolačićima ovdje.

Prihvaćam kolačiće s ove stranice..