Izbornik
topuskotermalno

Za obnovu Lječilišta Topusko osigurano bespovratnih 17,2 milijuna kuna

SISAK – Prije nekoliko dana u Topuskom je potpisan ugovor za projekt „Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način“. O kakvom se projektu radi i koje će koristi ovim projektom imati Općina Topusko, ali i naša Sisačko-moslavačka županija, pitao je Nikola Abramović na županijskom Aktualcu.

„Sisačko-moslavačka županija se zajedno s Lječilištem Topusko se prijavila na natječaj Ministarstva. Dobili smo 17,2 milijuna eura, ogromna ulaganja u naše Lječilište gdje ćemo obnoviti bazene, wellness centar, dobit ćemo nove hotelske sadržaje. Vjerujem , nakon ove investicije da će Lječilište Topusko biti ponos svima nama stanovnicima Sisačko-moslavačke županije, ali i na zadovoljstvo svih korisnika koji će dolaziti kod nas u Topusko“, kazao je zamjenik župana Mihael Jurić.

Domagoj Mosler, ravnatelj Lječilišta Topusko podsjeća kako se na ovom projektu radi već dugi niz godina. „Izrada projektne dokumentacije se financirala iz vlastitih sredstava i to je započelo prije dvije godine, kada nije baš bilo izvjesno u kojem će smjeru ići, nisu bili poznati ni uvjeti natječaja, niti uvjeti financiranja. I ovdje se vidi da je projekt provodilo Ministarstvo turizma, a da su prijavitelji bili specijalne bolnice i lječilišta te su se pokrivala sredstva za wellness i lječilišni turizam“, kazao je Mosler.

Ukupna vrijednost navedenog projekta je 27,5 milijuna eura, od čega su bespovratna sredstva 17,2 milijuna eura. „To je jedan od najvećih projekata u ovoj skupini projekata, jer tu je niz lječilišta i specijalnih bolnica, to su manji projekti. Mi nismo mogli ovaj projekt drugačije dimenzionirati nego na cjelovitu i cjelokupnu obnovu naše najznačajnijeg hotelskog dijela koji je davno izgubio i ime hotela, obzirom na stanje u kojem je bio. Ovo je nekakav naš dug prema svim našim radnicima, prema svim gostima koji unatoč tome dolaze“, dodaje Mosler.

Nakon završetka projekta kapacitet hotela Lječilišta Topusko iznosit će 302 ležaja raspoređenih unutar 175 smještajnih jedinica od kojih su 112 dvokrevetne sobe, 54 jednokrevetne sobe, 5 hotelskih apartmana te 4 pristupačne sobe. Uredit će se i prostori za dodatne sadržaje u skladu s trendovima razvoja wellness turizma, koji raste brzinom od 6,5 posto godišnje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X